Печат на бланки

Печат на фирмени бланки

Печать бланков

Печат на бланки е един от най-популярните печатарски продукти. Това е така, защото фирмените бланки се явяват неразделна част от ежедневната документация на фирмите и учрежденията.

Бланка е фирмен лист хартия, на който се извършват записки или печат. Бланките обикновено съдържат логото на фирмата и контактна информация.

Основните характеристики на фирмените бланки са няколко:

  1. Цветност. По този признак ги разделяме на черно-бели и пълноцветни, като черно-белите бланки са със значително по-ниска цена.
  2. Едностранни или двустранни. В големия брой случаи, бланките са еднострани.
  3. Вид на хартията. Стандартно бланките се отпечатват на бяла хартия офсет 80 гр. Причината за това е, че на този вид непромазана хартия, химикалите и моливите пишат чудесно, а и домашните и офис принтери се справят чудесно с нея. Понякога може да бъде използвана хартия с покритие хром-мат (на която мастиленоструйните принтери не могат да печатат) или дизайнерска хартия, което не е толкова евтино, но това  подчертава корпоративната идентичност и авторитета на компанията. 
  4. Формат на бланките. Най-често използвания формат е А4, тъй като в него може да се помести достатъчно информация, а освен това лесно се отпечатва на офисен или домашен принтер. Тук е момента да споменем, че възпроизвеждането на точни и верни корпоративни цветове на непрофесионални принтери е трудна, скъпа и непредсказуема задача и е по-добре да оставите това на професионалистите, като на бланките можете да разпечатвате само друга персонализирана информация.
  5. Наличие на персонализация. Често бланките и формулярите имат нужда от персонализация. Като например всяка бланка да съдържа уникален номер, име на служител или имената на отделите в компанията. Ние от Photopis също предлагаме тази услуга, но тъй като персонализацията на формуляри и бланки е доста сложен процес, изисква индивидуално изчисление. 

Технически характеристики

Зона на безопасност (червена линия)

Текстът и други важни елементи от дизайна не трябва да излизат извън зоната на безопасност.

Формат преди обрязване (черна линия)

Общите елементи на дизайна, като например фоновете трябва да са до края на полето. Не оставяйте бели полета.

Размер преди рязане
Линия на безопасност

Отзиви на клиенти

Антонина Вълчева

13 ноември, 2017

Мирослава Ганчева

12 декември, 2017

Стела Стратиева

08 януари, 2020

Валя Дочева

06 юни, 2019

Венцислав Димитров

06 август, 2019

Румяна Стамболийска

23 ноември, 2018

Таня Гинова

18 декември, 2018

Ивайло Стоянов

22 ноември, 2017

Марин Атанасов

7 март, 2019

Анета Минкова

12 декември, 2017

Калина Колева

26 януари, 2018

Примерни продукти

Плащане, доставка, срок

Начини на плащане

Можете да заплатите своите поръчки онлайн с банкова карта, чрез наложен платеж или на място в офиса ни в гр. Варна. Възможно е и заплащане
на поръчката по банков път за клиенти регистрирали се като юридически лица.

Доставка

Доставката се извършва от куриерска фирма Еконт. На този етап доставки се извършват само на територията на България. Можете да изберете доставка до ваш адрес или до офис на Еконт. Срокът на доставка зависи от графика на куриерската фирма. За поръчки над 100 лв. доставката е безплатна, но само до офис на Еконт.

Срок за изработка

Срокът за изработка е различен за различните печатни продукти, но обикновено варира от един до четири работни дни. В натоварени периоди или за по-големи поръчки е възможен по-дълъг срок. При потвърждение на поръчката, наш сътрудник ще ви информира за срока на изработка.

Все още имате въпроси?